Tijd om de bijl te begraven (28 april 2019)

Foto hierboven: Twee mannen dragen maskers van presidentskandidaten Joko Widodo (links) en Prabowo Subianto om de harmonie te bevorderen na de verkiezingen van vorige week. (Antara / Maulana Surya).
.
De ontmoeting tussen president Joko “Jokowi” Widodo en People’s Raadgevende Assembly Speaker Zulkifli Hasan op woensdag doet de hoop herleven dat de politieke spanning zal verminderen na de slopende 17 april presidentiële race. De verkiezingen hebben de natie in twee kampen gesplitst die klappen hebben uitgedeeld sinds het campagneseizoen in september vorig jaar, zonder enig teken te geven wanneer hun standoff eindigt.

Jokowi en Zulkifli hielden een korte toespraak na de inauguratie van de gouverneur van Noord-Maluku bij het paleis van de staat. Niettemin was de ontmoeting symbolisch, aangezien Jokowi en Zulkifli tot verschillende partijen behoren. Jokowi is de zittende president, die op zoek is naar een tweede mandaat en Zulkifli is de voorzitter van de Nationale Mandaatpartij (PAN), die deel uitmaakt van een coalitie van partijen die tegenstander van Jokowi, Prabowo Subianto, steunt.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s