Jokowi wil hoofdstad Jakarta verhuizen (30 april 2019)

Foto hierboven: Regenseizoen in Jakarta; grote delen van Jakarta komen onder water te staan.
.
President Joko “Jokowi” Widodo heeft besloten om door te gaan met een plan om de hoofdstad Jakarta te verplaatsen naar een nieuw regeringscentrum buiten Java, waarbij wordt aangedrongen op een rechtvaardiger ontwikkeling en het aanpakken van de overbevolking op het meest bevolkte eiland van het land.

Het Nationaal Planbureau voor Ontwikkeling (Bappenas) presenteerde zijn eerste onderzoek naar het relocatieplan tijdens een kabinetsvergadering onder leiding van Jokowi op maandag, waar de topmanagers alternatieven bespraken om een nieuw politiek en regeringscentrum op te zetten vanwege het door milieuoverlast en overbevolking geteisterde in Jakarta. Daarbij zakt Jakarta steeds verder door de drassige grond.

“De president heeft tijdens de vergadering besloten om de hoofdstad buiten Java te verplaatsen,” zei Bappenas-hoofd Bambang Brodjonegoro in een persconferentie na de bijeenkomst op maandag.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–