Omkopingzaken in Indonesië drukken op hervormingsplannen van Jokowi (4 mei 2019)

Foto hierboven: Indonesische president Joko Widodo bij de inauguratie van een energiecentraleproject in Ujung Negoro in 2015. © Reuters.
.
De economische plannen van de Indonesische president Joko “Jokowi” Widodo voor de komende vijf jaar worden bemoeilijkt door een van de oudste problemen van het land: endemische corruptie.

Het hoofd van de openbare elektriciteitsvoorziening en een hoge politicus in een partij die Widodo ondersteunt, zijn verwikkeld in een korruptieschandaal over de toekenning van een groot contract voor openbare werken. In combinatie met een aantal meer recente gevallen lijkt corruptie de agenda van de president voor hervormingen en het opbouwen van de infrastructuur te bepalen.

Het Indonesische KPK (anti-korruptie-instelling), meldde op 23 april dat het vermoedde dat president Sofyan Basir van Perusahaan Listrik Negara (PLN) heeft ingestemd met een contract voor de bouw van een 600 megawatt kolencentrale in de provincie Riau aan een particulier consortium in ruil voor 4,75 miljard roepia ($ 332.800).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s