Hogere boetes bij overstay in Indonesië (16 mei 2019)

Buitenlanders die langer in Indonesië verblijven dan is toegestaan, moeten bij vertrek uit het land een boete betalen van 1.000.000 rupiah per dag overstay. De nieuwe regeling treedt vanaf 3 mei 2019 in werking. 

Eerder betrof de boete nog 300.000 rupiah (+/- 18 euro) per dag overstay. De immigratiedienst van Indonesië vindt dat de oude regeling onvoldoende afschrikkend werkt en is met een nieuwe regeling gekomen die per 3 mei 2019 in werking treedt.

Vanaf die datum moeten buitenlanders die langer in Indonesië verblijven dan volgens het visum is toegestaan 1 miljoen rupiah per dag overstay betalen bij vertrek uit het land. Omgerekend is dat iets meer dan 60 euro per dag overstay. De Indonesische immigratiedienst hoopt dat de nieuwe regeling wel een afschrikkende werking heeft.

Tot 60 dagen overstay kunnen boetes betaald worden. Overstay van meer dan 60 dagen wordt beschouwd als een misdrijf; men kan dan worden vastgezet.
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s