Bank Indonesia houdt rente ongewijzigd op 6 procent (18 mei 2019)

Foto hierboven: Bank Indonesia Governeur Perry Warjiyo (Antara/Sigid Kurniawan).
.
Bank Indonesia (BI) zal haar rentetarief ongewijzigd houden bij stijgende onzekerheden in de mondiale financiële markt, door een monetaire-beleidskoers aan te nemen die zij “voorzichtig neutraal” en “gegevensafhankelijk” noemde.

Na een tweedaagse vergadering, handhaafde de centrale bank zijn beleidsrente – de zevendaagse omgekeerde reporente – bij 6 procent, een niveau onveranderd sinds November vorig jaar. De krediet- en depositorente werden ook gehouden op respectievelijk 6,75 en 5,25 procent.

BI-gouverneur Perry Warjiyo zei dat het besluit genomen was om de externe stabiliteit van Indonesië te handhaven te midden van verhoogde onzekerheden in de wereldwijde financiële markt. Hij voegde eraan toe dat de centrale bank de laatste ontwikkelingen in het monetaire beleid zal blijven volgen.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–