In mei al 30 terrorisme verdachten gearresteerd (18 mei 2019)

Foto hierboven: Politieagenten verzamelen geconfisceerd bewijs uit het huis van een 51-jarige man in Cibinong, Bogor. De man werd eerder die dag gearresteerd op beschuldiging van terrorisme. (Met dank aan Bogor Police / -).
.
De elite-eenheid van de nationale politie, Densus 88, viel vrijdagmiddag een huis van een verdachte binnen in het district Cibinong in Bogor, West-Java, en arresteerde een 51-jarige man die geïdentificeerd werd als E alias AR.

Bogor Politiechef Andi Moch. Dicky zei dat de politie explosieve materialen had gevonden zoals nitroglycerine en triacetone triperoxide en een zelfgemaakte explosief. Ze namen ook kookpotten en spijkers uit het huis in beslag, evenals boeken over jihad en bommen maken.

Eerder zei de woordvoerder van de Nationale Politie, de heer Iqbal, dat 29 terrorismeverdachten alleen al in mei waren gearresteerd. Ze worden verondersteld te werken onder Jamaah Ansharut Daulah (JAD), een verboden groep verbonden aan de Islamitische Staatsgroep.

“De JAD [leden] verstopten een gezochte persoon in Lampung en planden op 22 mei een terreuraanslag op een menigte met een bom,” zei Iqbal zoals geciteerd door kompas.com.
– Voor het volledige bericht,  zie Jakarta Post
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s