Exodus verkeer in één richting (19 mei 2019)

Met vliegtickets die de komende twee weken explosief zullen stijgen voor de Idul Fitri-uittocht, zal reizen met de auto de keuze zijn van velen, die Idul Fitri elders willen vieren, vooral degenen die naar Centraal- en Oost-Java vertrekken. Een recent onderzoek van het ministerie van Transport wees uit dat 14,9 miljoen mensen die in Groot Jakarta wonen het feest na Ramadan in hun geboortestad vieren, waarvan 4,3 miljoen kiezen om te rijden en 4,5 miljoen mensen die de bus nemen.

Lerend van de afgelopen jaren en in een poging om de diensten voor reizigers te verbeteren, heeft de regering besloten om eenrichtingsverkeer toe te passen op de tolweg over trans-Java. Het beleid is van kracht van 30 mei tot 2 juni en betreft meer dan 230 kilometer tussen Cikarang in Bekasi, West-Java en de West Brebes-uitgangspoort in Midden-Java. Dezelfde regeling zal worden toegepast voor de retourstroom van verkeer van 8 tot 10 juni, te beginnen bij Palimanan-tolpoort in Cirebon, West-Java, naar Cikarang.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–