Jakarta rellen: Tanah Abang Markt tijdelijk gesloten (22 mei 2019)

Foto hierboven: rellen op de Jalan Wahid Hasyim in Jakarta.
.
De grootste textielmarkt in Zuidoost-Azië, de Tanah Abang-markt in Centraal Jakarta, is tijdelijk gesloten na de rellen die in de vroege uren van woensdag in de buurt uitbraken.

“Er is geen specifieke instructie geweest om [de markt] te sluiten, maar omdat de toegang tot de locatie is geblokkeerd, hebben verkopers besloten hun kraampjes niet te openen”, zei directeur Arief Nasrudin van Pasar Jaya, in een schriftelijke verklaring na een bezoek aan de locatie op woensdag.

Hij moet nog beslissen wanneer de markt weer zal werken.

“Ik heb de leider van de markt [Tanah Abang] gevraagd contact te leggen met plaatselijke functionarissen. Zodra de omstandigheden weer normaal zijn en toegang tot het voertuig mogelijk is, zullen we de verkopers informeren, “zei hij.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post