Politie: rellen in Jakarta waren vooraf gepland (22 mei 2019)

Foto hierboven: Demonstranten steken band in brand. Jati Baru, Tanah Abang, Centraal Jakarta. (Antara / Hafidz Mubarak A).
.
De rellen die volgden op protesten bij het hoofdkantoor van het verkiezingsburo (Bawaslu) in Centraal Jakarta op dinsdagavond en woensdagochtend, waren met voorbedachten rade, alddus woordvoerder Insp, woordvoerder van de nationale politie, Generaal M. Iqbal.

“We hebben 58 mensen gearresteerd die vermoedelijk provocateurs van de rellen waren,” zei Iqbal tijdens een persconferentie op het hoofdkantoor van het hoofdkantoor van de coördinerende politieke, juridische en veiligheidsaangelegenheden in Centraal Jakarta. “Er zijn aanwijzingen dat de meeste relschoppers van buiten Jakarta kwamen en dat ze werden betaald [aan rel].”

Hij zei dat de eerste demonstranten voor het hoofdkwartier van Bawaslu vreedzaam waren en samenwerkten met de politie.

“De protestcoördinator vroeg toestemming om het vasten samen te breken en tarawih (avond Ramadan-gebeden) uit te voeren, wat we toestonden, ook al staat in de wet dat protesten zouden moeten eindigen voor 18.30 uur,” zei hij.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s