Jakarta: dodental naar 8, en 700 gewonden (23 mei 2019)

Foto hierboven: Gouverneur van Jakarta, Anies Baswedan, geeft een verklaring na een bezoek aan slachtoffers van de rellen in het Tarakan-ziekenhuis in Centraal Jakarta op woensdag. (kompas.com/Nibras Nada Nailufar).
.
Ten minste acht mensen zijn gedood tijdens twee dagen van rellen na de verkiezingen in Centraal Jakarta, terwijl honderden medische zorg nodig hadden, zei het stadsbestuur op donderdag.

Gouverneur van Jakarta, Anies Baswedan, maakte het aantal nieuwe slachtoffers bekend tijdens een bezoek aan het centrum van de onrust op donderdagochtend, nadat het geweld was weggeëbd.

“Het laatste dodental is acht mensen”, zei hij. “Vandaag om 11 uur hebben 737 mensen medische behandeling gekregen in ziekenhuizen.” Hij voegde eraan toe dat minstens 79 van die mensen zwaargewond waren geraakt.

Anies ging verder met te zeggen dat de meerderheid van de gewonden twintigers waren,  die zijn toegelaten tot ziekenhuizen.

“De grootste [groep] die medische behandeling onderging, waren 294 mensen van 20-29 jaar oud, gevolgd door 170 mensen jonger dan 19 jaar. Het aantal jonge volwassenen is dus vrij hoog,” voegde hij eraan toe.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s