Tientallen minderjarigen naar Rehab gestuurd vanwege betrokkenheid bij Jakarta-rellen (29 mei 2019)

Bron foto hierboven: JG Photo/Yudha Baskoro.
.
52 minderjarigen die verdacht worden van betrokkenheid bij de rellen in Jakarta op 21-22 mei werden naar het Handayani Children’s and Social Rehabilitation Center of BRSAMPK in de hoofdstad gestuurd.

De kinderen van 14 tot 18 jaar oud werden door de politie naar het centrum van het Ministerie van Sociale Zaken gestuurd, waar ze werden geïnterviewd om erachter te komen waarom ze betrokken raakten bij gewelddadige confrontaties met veiligheidsagenten.

“Deze kinderen kwamen uit Bogor, Tasikmalaya en Lampung”, zei de rehabilitatiedirecteur van het ministerie van Sociale Zaken, Kanya Eka Santi, maandag.

Volgens eerste interviews hadden de kinderen zich naar verluidt bij de demonstraties aangesloten nadat ze door hun vrienden waren aangemoedigd, of omdat ze de demonstraties van zichzelf wilden zien, of omdat ze werden aangemoedigd door hun islamitische leraren.

“Sommigen van hen kwamen op eigen initiatief, of nadat hun dat door hun Koranleraren was verteld, maar de meesten kwamen met hun vrienden omdat ze de rellen wilden zien. [Zodra ze hier kwamen] kregen ze katapulten om te schieten op de politie met stenen, ‘zei Kanya.

Kanya zei dat ze nog niet weten of de kinderen de mensen kennen die hen de katapulten gaven, of dat ze hen al voor de rellen hadden leren kennen.

“We kunnen de slachtoffers [van de onlusten] en getuigen van de relschoppers nog niet scheiden. We zullen de onderzoeksresultaten van de politie van Jakarta moeten zien,” zei ze.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Globe
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s