Minister Wiranto: Geen angst voor moordpoging (1 juni 2019)

Coördinerende minister voor Politieke, Juridische en Beveiligingsaangelegenheden Wiranto zei dat hij niet bang is om een ​​doelwit voor moord te worden door sommige groepen, die de oproer van 22 mei hebben uitgelokt.

“Mijn leven is in handen van God”, zei Wiranto tijdens een persconferentie op zijn kantoor op dinsdag 28 mei 2019.

Wiranto zei dat de moordaanslag bedoeld was om angst aan te jagen en het vermeende doelwit bang te maken. “Maar we zijn niet zo,” beweerde Wiranto.

De voormalige generaal van het leger voegde eraan toe, dat ondanks de moordaanslag, hij en de andere functionarissen hard zullen blijven werken in overeenstemming met de geldende wetten en procedures. “Onze oriëntatie is om de veiligheid van de natie te waarborgen,” zei Wiranto. Hij hoopt dat de politie de ernstige dreiging grondig zal kunnen onderzoeken.

Chef van de Nationale Politie Gen. Tito Karnavian verklaarde dat vier personen zijn gearresteerd voor moordplannen op: Wiranto, Luhut B. Panjaitan (coördinerende ministerie voor maritieme zaken), Budi Gunawan (hoofd van de National Intelligence Agency), en Gories Mere (Presidential Special Medewerkers voor intelligentie en beveiliging). Naast de vier figuren noemde Tito ook de eigenaar van een enquêteur, wiens naam hij weigerde te onthullen.
– Bron: tempo.co
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–