S&P verhoogt kredietwaardigheid Indonesie (3 juni 2019)

Ratingbureau Standard & Poor’s heeft de kredietwaardigheid van Indonesië met een notch verhoogd op vrijdag, slechts een week na de herverkiezing van hervormingsgezinde president Joko “Jokowi” Widodo.

Het agentschap verhoogde de schuldwaardering van het land naar BBB van BBB-, in de voetsporen van de twee andere belangrijke ratingbureaus, Moody’s Investment Service en Fitch Ratings, die Indonesië al een notch boven investment grade hadden geplaatst.

Een hogere kredietwaardigheidsbeoordeling zal de grootste economie van Zuidoost-Azië in staat stellen te lenen tegen lagere rentevoeten van de mondiale financiële markten.

De Indonesia Stock Exchange (IDX) sloot 1,7 procent hoger na het nieuws op vrijdag en eindigde de week op het hoogste niveau binnen drie weken. Het rendement op 10-jaars staatsobligaties, dat omgekeerd evenredig is met de prijs, daalde van 8,2177 procent naar 8,1442 procent, volgens gegevens van het Indonesia Bond Pricing Agency.

S & P zei dat de rating de sterke groeivooruitzichten van Indonesië weerspiegelt, wat volgens het bureau “de recente herverkiezing van Joko Widodo zal blijven volgen.”
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Globe
.


Andere sites van de auteur:

Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s