Drastische afname verkeersongevallen door tolwegen (4 juni 2019)

Het ministerie van Transport heeft een opmerkelijke daling van het aantal verkeersongevallen tijdens het uittochtseizoen toegeschreven aan reizigers die de tolwegen gebruiken en de vele gratis mudik (uittocht) reisprogramma’s.

Nationale gegevens verzameld door de National Police Traffic Corps (Korlantas) tussen zeven en drie dagen voorafgaand aan Idul Fitri, die valt op 5 juni, tonen aan dat het aantal verkeersongevallen afnam met 40 tot 70 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Door ongevallen veroorzaakte doden daalden ook met  28 tot 45 procent tijdens de periode.
Op 2 mei daalde het aantal ongevallen met 54 procent, van 138 ongevallen vorig jaar naar 64 ongevallen. Het aantal dodelijke slachtoffers daalde met 45 procent.

“Reizigers gebruikten de tolwegen, die meer gecontroleerd worden met het toegepaste eenrichtingsverkeer en de snelheidslimiet, waardoor reizigers niet in ongelukken terecht kunnen komen,” vertelde minister van Transport Budi Karya Sumadi maandag aan verslaggevers in Jakarta.

Het ministerie merkte op dat de nieuwe trans-Java-tolweg had bijgedragen tot een afname van 70 procent van het verkeer op zijn acht observatiepunten, namelijk Merak, Balonggandu, Rancaekek, Sadang in West-Java en Prupuk, Pejagan, Tegal en Kendal in Midden-Java.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post


Andere sites van de auteur:

Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s