Commentaar Jakarta Post: Chinese arbeiders komen. We verliezen onze soevereiniteit ? (10 juni 2019)

Foto hierboven: Minister Luhut Binsar Pandjaitan (tweede links) bespreekt met de Chinese premier Li Keqiang (tweede recht) in de marge van het Belt and Road Trade and Investment Forum in Beijing, China. (Met dank aan het coördinerende ministerie van maritieme zaken / dossier).
.
Chinese arbeiders vallen ons binnen. We verliezen onze soevereiniteit.
Dit zijn enkele van de waarschuwingen die de afgelopen maand naar voren zijn gekomen nadat Indonesië had aangekondigd dat het achter de miljarden dollars zou gaan die werden aangeboden onder China’s Belt and Road Initiatives (BRI) om het ambitieuze massale infrastructuurprogramma van de overheid te financieren.

Vice-president Jusuf Kalla heeft 28 projecten met een totaalprijskaartje van 91 miljard dollar aangeprezen om onder het BRI te worden gefinancierd toen hij in april het Belt and Road Forum in Beijing bijwoonde. De eerste reacties waren voorzichtig en sommigen raadden het idee af, anders zal Indonesië landen volgen als Sri Lanka, Pakistan en Maleisië, die problemen hebben met de Chinese projecten.

Maar degenen die bedenkingen uiten, negeren twee belangrijke factoren die Indonesië hebben bespaard van de gevolgen van te veel Chinese investeringen.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post


Andere sites van de auteur:

Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–