Minister van economisch zaken verwacht in tweede kwartaal BBP-groei van 5,2 procent (10 juni 2019)

Foto hierboven: Coördinerend minister van Economische Zaken Darmin Nasution (JP/Stefanno Reinard Sulaiman).
.
Coördinerend minister van Economische Zaken Darmin Nasution heeft zijn optimisme uitgesproken dat de economie sneller zal groeien in het tweede kwartaal van 2019.

“Onze economie zal sneller groeien, ondersteund door het na-oogstseizoen in april en [het vreedzame einde] van de verkiezingen”, zei hij woensdag tijdens een Idul Fitri-open huis in zijn residentie in Jakarta.

De minister verwachtte dat de groei 5,1-5,2 procent zal bedragen, vergeleken met 5,07 procent groei in het eerste kwartaal.

Darmin zei dat de voltooiing van vele infrastructuurprojecten ook hebben geholpen om de groei van het bruto binnenlands product (bbp) te versnellen, door een solide basis te bieden voor het aantrekken van meer investeerders.

Hij voegde eraan toe dat de door Standard & Poor’s opgewaardeerde Indonesische kredietwaardigheid en het Internationaal Instituut voor Managementontwikkeling (IMD) ook de concurrentiepositie van het land zal verhogen, wat ook een positief effect zal hebben op het investeringsklimaat.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta PostAndere sites van de auteur:

Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–