Aantal toeristen valt tegen (13 juni 2019)

De regering is bezorgd, nadat uit de laatste gegevens blijkt, dat de aantallen buitenlandse toeristen in Indonesië achterblijven; hierdoor kunnen de deviezeninkomsten van het land achterblijven.

In de eerste vier maanden van dit jaar kwamen slechts 5,12 miljoen buitenlandse toeristen naar Indonesië. Dat bleek maandag uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Hoewel het cijfer 3,2 procent hoger lag dan in dezelfde periode van vorig jaar, lag dit cijfer ver onder het overheidsdoel van zes miljoen voor de periode.

“Het cijfer is niet goed,” zei minister van Toerisme Arief Yahya maandag.

De overheid heeft dit jaar een doel gesteld van 18 miljoen buitenlandse toeristen, 14 procent meer dan vorig jaar.

Het stimuleren van het toerisme is een van de favoriete punten van president Joko “Jokowi” Widodo om de inkomsten uit het buitenland te vergroten, omdat de Indonesische grondstoffenexport onder druk blijft staan.

Arief zei dat zijn ministerie zal samenwerken met touroperators om grenstoerisme, toeristische hubs en low-cost carriers te ontwikkelen, en meer pakketdeals aan te bieden aan markten over de hele wereld om buitenlandse toeristen aan te moedigen voor de rest van dit jaar.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Globe


Andere sites van de auteur:

Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–