Commentaar Jakarta Post op positie leger in Indonesie (13 juni 2019)

Als de definitie van burge= suprematie een democratisch systeem is, waarin het leger onder de controle staat van een gekozen civiele autoriteit, dan voldoet Indonesië aan deze beschrijving. Allereerst is het Indonesische leger (TNI) ontdaan van zijn sociale en politieke rol en is de instelling nu alleen verantwoordelijk voor de verdediging van het land tegen buitenlandse dreigingen.

We hebben niet langer militaire officieren, die zitting hebben in de wetgevende macht of benoemd tot leiders van overheidsinstellingen – anders dan sommige defensiegerelateerde functies. De TNI is ook gescheiden van de Nationale Politie en ondergebracht bij het Ministerie van Defensie, dat meestal wordt geleid door burgerfiguren.

En pas na 20 jaar lijkt dat een grote prestatie. Echter, de vermeende rol van ex-leden van de Special forces van het leger (Kopassus) bekend als “Tim Mawar” (Rose Team) bij het aanzetten tot de 22 rellen van 22 mei geeft aan dat het leger niet weg is met ons en nog een rol zal blijven spelen.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post


Andere sites van de auteur:

Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s