Jakarta Post: exclusief interview met President Joko “Jokowi” Widodo (13 juni 2019)

In een exclusief interview met The Jakarta Post op dinsdag toonde president Joko “Jokowi” Widodo opnieuw zijn desinteresse in kwesties van buitenlandse zaken.

Dit druist in tegen de verwachtingen van veel Indonesische en buitenlandse diplomaten, die graag zouden zien dat hij zijn eigen nalatenschap opbouwde in de internationale diplomatie in zijn tweede ambtstermijn, na zich in zijn eerste ambtstermijn te hebben gericht op binnenlandse kwesties.

Jokowi is gepland om deze maand twee topbijeenkomsten bij te wonen, de tweejaarlijkse ASEAN-top in Bangkok volgende week en de jaarlijkse G20-top in Osaka, Japan, op 28 en 29 juni.

Gevraagd naar zijn waarschijnlijke aanwezigheid en persoonlijke betrokkenheid bij internationale fora in zijn tweede termijn, zei Jokowi dat hij zich meer zal concentreren op binnenlandse kwesties. Hij zei dat hij zich alleen verplicht voelde om unilaterale bijeenkomsten bij te wonen, zoals de topbijeenkomsten van de G20 en de ASEAN.

“Ik denk dat binnenlandse kwesties meer aandacht nodig hebben. Voor externe zaken, zoals investeringen, handel en economische zaken, sturen we vaak teams, “vertelde de president aan de post. “We moeten kansen grijpen van alle grote wereldproblemen.”
– Voor het volledige interview, zie Jakarta PostAndere sites van de auteur:

Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s