Bank Indonesia ziet ruimte om rente te verlagen (19 juni 2019)

Foto hierboven: Minister van Financiën Sri Mulyani (tweede links), commissaris van de Financial Services Authority, Wimboh Santoso (links), Bank Indonesia Governor Perry Warjiyo (tweede rechts) en de Indonesische deposit Insurance commissaris Destry Damayanti.

.

Bank Indonesia ziet ruimte om de rentetarieven te verlagen, volgens gouverneur Perry Warjiyo.

“Als we rekening houden met de lage inflatie en de economische groei, die moet worden gepusht, weten we al dat er ruimte is voor een lagere rente,” vertelde Warjiyo maandag aan de wetgevers, zonder enige indicatie van de timing. “Nu is de toestand op de mondiale financiële markt nog steeds vol met onzekerheden, of het nu gaat om handelsoorlog, Brexit, geopolitiek enz., Dit kan leiden tot kapitaalomkeer en risico’s voor de financiering van het tekort op de lopende rekening.”

Centrale banken over de hele wereld hebben een lossere monetaire beleidspositie, omdat ze de dalende rentetarieven van de afgelopen weken willen tegengaan, zoals India, Australië, Nieuw-Zeeland, de Filippijnen en Maleisië. Terwijl de Indonesische economie met ongeveer 5 procent is gegroeid, maken ambtenaren zich ook steeds meer zorgen over de risico’s voor de groei.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta PostAndere sites van de auteur:

Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s