Meeste Indonesiërs vinden de afgelopen verkiezingen eerlijk: enquête (19 juni 2019)

Uit een recent onderzoek blijkt, dat meer dan tweederde van de Indonesiërs vindt dat de presidents- en parlementsverkiezingen van 17 april eerlijk waren.

“De veronderstelling dat de 2019 verkiezingen niet eerlijk waren, komt niet overeen met wat de meeste Indonesiërs geloven,” zei Sirojudin Abbas, programmadirecteur bij Saiful Mujani Research and Consulting (SMRC), op zondag.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 1.220 willekeurig geselecteerde respondenten, van 17 jaar en ouder, in 34 provincies tussen 20 mei en 1 juni. De SMRC kreeg geldige antwoorden in face-to-face interviews van 1.078 respondenten, of 88 procent.

Ten minste 68 procent zei dat ze geloofden dat de recente verkiezingen eerlijk waren verlopen, terwijl tot 28 procent anders overwoog. De rest was had geen mening.

Prabowo (verliezer bij de verkiezingen) bestrijdt momenteel de uitslag van de verkiezingen in het Constitutionele Hof uit met het argument dat de verkiezingen zijn aangetast door massale en systematische fraude.

“In 2009 beschouwde 67 procent van de mensen de algemene verkiezingen als eerlijk en in 2014 was dit 70,7 procent,” zei Sirojudin, wijzend op een stabiele trend in het vertrouwen van het publiek in de afgelopen drie verkiezingen in het land.
Voor het volledige bericht, zie Jakarta Globe
Foto: Antara Photo/Maulana SuryaAndere sites van de auteur:

Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s