Indonesië wil vennootschapsbelasting verlagen tot 20 procent (21 juni 2019)

Foto hierboven: Minister van Financien Sri Mulyani Indrawati (rechts)
.
De regering geeft prioriteit aan herzieningen van de wet op de vennootschapsbelasting, met als doel het belastingtarief te verlagen van 25 procent naar 20 procent om meer investeringen aan te trekken, zei minister van Financiën Sri Mulyani Indrawati woensdag.

“We zijn aan het uitwerken hoe snel [dit nieuwe beleid] kan worden geïmplementeerd en in hoeverre dit de fiscale risico’s zal beïnvloeden”, zei Sri Mulyani, geciteerd door CNN Indonesia.

De minister maakte de opmerking nadat president Joko “Jokowi” Widodo, op een zeldzaam moment met stemverheffing sprekend tegen zijn ministers in een kabinetsvergadering van woensdag, zijn teleurstelling uitsprak over de treurige beleggingsprestaties van Indonesië in de afgelopen jaren.

“Alle [nieuwe] beleggingsbeleid en vergunningen, ze hebben geen resultaten opgeleverd, er is naar mijn mening niets gebeurd,” zei hij.

Buitenlandse directe investeringen daalden 11 procent ten opzichte van een jaar geleden tot $ 7,2 miljard in het eerste kwartaal dit jaar.
– Voor het volledige artikel, zie Jakarta Globe


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s