Jakarta: duizenden verwacht voor Ciliwung River Cleanup (24 juni 2019)

Foto hierboven: Een bewoner probeert vuilnis buiten zijn huis op te ruimen nadat de Ciliwung-rivier in april buiten zijn oevers was getreden in Cililitan Kecil, Oost-Jakarta. (Antara Photo / Risky Andrianto).
.

Ongeveer 8.000 mensen, waaronder vertegenwoordigers van het ministerie van Milieu en Bosbouw, van regionale overheden en bewoners van 33 subdistricten van West-Java en Jakarta, zullen deelnemen aan een opruimactie van de Ciliwung-rivier op zondag.

Het evenement valt samen met de herdenking van Wereldmilieudag.

Opschoningsacties zullen plaatsvinden op 36 locaties langs de 119 kilometer lange rivier, die zijn oorsprong heeft in Bogor, West-Java, en uitmondt in de baai van Jakarta.

“De schoonmaakactie Ciliwung zal naar verwachting de Indonesische records breken voor het grootste aantal deelnemers en het langste deel van de rivier dat wordt schoongemaakt. Daarom nodigen we alle partijen uit om mee te doen om de waterkwaliteit van de Ciliwung-rivier te verbeteren,” MR Karliansyah, de directeur-generaal milieu en bosbouw van milieu- en milieuschadebestrijding, zei vrijdag.
Voor het volledige bericht, zie Jakarta Globe


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s