Indonesische islam: NU, Muhammadiyah genomineerd voor Nobelprijs voor de Vrede (24 juni 2019)

Foto hierboven: Het panel van sprekers op een seminar, georganiseerd door de ambassade van de Republiek Indonesië in Oslo en PRIO (Peace Research Institute Oslo) op donderdag 20 juni. (JP / Nezar Patria).
.

Top Indonesische geleerden hebben de nominatie ondersteund van Nahdlatul Ulama (NU) en Muhammadiyah, de twee grootste islamitische organisaties in Indonesië, voor de Nobelprijs voor de Vrede, en zeiden dat de twee groepen een sleutelrol hebben gespeeld in het bevorderen van religieuze tolerantie in het land en de regio.

Katholieke priester en gerenommeerd filosoof Franz Magnis-Suseno gaven de twee organisaties de erkenning voor het helpen vormen van het gezicht van de Indonesische islam.

NU en Muhammadiyah vormen het gezicht van de islam dat totaal anders is dan wat extremisten proberen te verbeelden, zei hij.

“Hun rol is erg belangrijk. Ik en mijn andere Indonesische vrienden nomineren NU en Muhammadiyah voor de Nobelprijs, “aldus Franz donderdag tijdens een seminar getiteld Uitdagend islamitisch extremisme in Indonesië, georganiseerd door de ambassade van de Republiek Indonesië in Oslo en het Peace Research Institute Oslo (PRIO).
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post


 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s