Tana Toraja plant “homestay tourisme” (24 juni 2019)

Foto hierboven: Traditionele huizen in Tana Toraja, Zuid-Sulawesi, zijn bekend om hun typische bootvormige daken. (Shutterstock / File).

De toeristische bestemming Tana Toraja in Zuid-Sulawesi werkt aan de ontwikkeling van een toeristisch dorp en homestay-programma.

Het hoofd van de toeristische dorpsontwikkeling van het ministerie van Toerisme, Anneke Prasyanti, zei in een verklaring dat het zogenaamde Tourism Village Homestay-programma een van de drie prioriteitsprogramma’s van het ministerie is, die erop gericht zijn te voldoen aan de behoeften aan voorzieningen op locaties.

Toeristische bestemming Tana Toraja in Zuid-Sulawesi werkt aan de ontwikkeling van een toeristisch dorp en homestay-programma.

“Het programma zal gebruik maken van de reeds beschikbare woning om de lokale bevolking economisch te beïnvloeden,” zei ze zoals geciteerd door het persbureau Antara.

“Behalve gebouwen, zijn ook lokale tradities en cultuur interessant voor toeristen, vandaar de behoefte aan conservering,” zei Anneke, toevoegend dat homestays een andere ervaring zouden bieden dan een hotel, omdat ze het concept voor thuisdeling benadrukten waarin bezoekers wonen samen met de lokale bevolking en samen activiteiten uitvoeren.
– Bron: Jakarta Post


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s