Sri Mulyani ziet zwakkere groei (26 juni 2019)

Foto hierboven: Minister van Financien, Sri Mulyani Indrawati.
.

De Indonesische minister van Financiën zei dat de economie waarschijnlijk langzamer zal groeien dan eerder werd voorspeld, en dat er voldoende ruimte is voor de centrale bank om de rente de komende maanden te verlagen om de groei te stimuleren.

De handelsoorlog tussen de VS en China raakt de Indonesische export, beperkt de import en verlaagt de grondstoffenprijzen, die allemaal de groei van de economie in de weg staan, zei Sri Mulyani Indrawati dinsdag in een interview met Bloomberg Television’s Tom Keene en Nejra Cehic in Londen, waar zij was aanwezig op het Bloomberg Emerging & Frontier Forum.

“Dit zijn allemaal negatieve risico’s waarmee Indonesië te maken krijgt als we het hebben over de projectie van groei,” zei Indrawati. De economie zal dit jaar naar verwachting groeien tussen 5,17% en 5,2%, zei ze.

De regering had eerder voorspeld dat de grootste economie van Zuidoost-Azië dit jaar met 5,3% zou uitbreiden.
– Voor het  volledige artikel,  zie Jakarta Post

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s