Jakarta krijgt eervolle vermelding tijdens Sustainable Transport Award (28 juni 2019)

Foto hierboven: Reizigers stappen uit bij een Transjakarta-bus bushalte bij Hotel Indonesia in Centraal Jakarta voordat ze de trap nemen naar het ondergrondse MRT-station. (The Jakarta Post / Wendra Ajistyatama).
.
Jakarta krijgt een eervolle vermelding tijdens de 2020 Sustainable Transport Award in Fortaleza, Brazilië, voor de inspanningen van de stad om het Transjakarta-busnetwerk te ontwikkelen, waarbij het aantal passagiers in minder dan drie jaar tijd met 200 procent is toegenomen.

“Naast het vergroten van het aantal Transjakarta-passagiers, heeft Jakarta ook het Transjakarta-systeem met Angkot [minibus] en de MRT geïntegreerd om extra openbaarvervoermogelijkheden te bieden aan bewoners,” zei woordvoerster Fani Rachmita van het Instituut voor Transport en Ontwikkelingsbeleid van Indonesië (ITDP).

Jakarta is ook geprezen voor het verbeteren van voetgangersfaciliteiten en toegang tot treinstations en bushaltes, evenals het creëren van knooppunten om verschillende soorten openbaar vervoer te integreren.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post


Andere sites van de auteur:

Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s