Bali: self service paspoortcontrole (1 july 2019)

Dit bericht is overgenomen van Indonesie Nu.
.
Op I Gusti Ngurah Rai International Airport in Denpasar, Bali, kunnen reizigers uit twaalf landen nu zelf hun paspoort scannen bij de automatische self service grenscontrole. Reisdocumenten van Nederlandse reizigers worden voorlopig nog steeds handmatig gecontroleerd.

De poortjes voor geautomatiseerde paspoortcontrole kunnen voorlopig alleen gebruikt worden door reizigers uit twaalf landen bij vertrek uit Bali. De twaalf landen zijn: Brunei Darussalam, Cambodja, Laos, Timur Leste, Maleisië, Myanmar, Filipijnen, Singapore, Thailand, Vietnam, Australië, en Nieuw-Zeeland. Hierbij geldt wel dat reizigers Indonesië zijn binnengekomen via Bali.

Er worden na aankomst vingerafdrukken genomen en een gezichtsscan gemaakt. Deze biometrische gegevens worden opgeslagen in het systeem waardoor reizigers bij vertrek uit Indonesië via Bali zelf hun paspoort kunnen scannen bij een automatische self service controle.
In de vertrekterminal staan in totaal zes poortjes voor geautomatiseerde paspoortcontrole. Er staan ook tien speciale poortjes in de aankomstterminal, maar die kunnen voorlopig alleen nog maar door reizigers met een Indonesisch paspoort worden gebruikt. Indonesiërs kunnen ook gebruik maken van de poortjes in de vertrekterminal, schrijven Indonesische media.

Het maken van een gezichtsscan en het afnemen van vingerafdrukken bij aankomst op Bali duurt ongeveer 35 tot 60 seconden per reiziger. Het paspoort scannen bij de automatische self service controle bij vertrek uit Bali duurt ongeveer 35 tot 45 seconden per reiziger.

De luchthavenautoriteiten hopen dat deze nieuwe dienst, de eerste in Indonesië, de wachttijden kan verkorten en kan zorgen voor een snellere doorstroming.


Andere sites van de auteur:

Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s