Indonesië: experimenteren met grote vrachtdrones (1 july 2019)

Het is in Indonesië met zijn duizenden eilanden soms nogal een uitdaging om alle uithoeken van de archipel te bereiken. Maar luchtvaartmaatschappij Garuda heeft voor zijn vrachttransport nu een spannende nieuwe optie gevonden.

Garuda gaat vanaf september enkele maanden experimenteren met drie grote vrachtdrones van het Chinese bedrijf Beihang UAS, een spin-off van een universiteit in Peking. Het zijn behoorlijk forse drones van het type BKZ-005 met een vleugelspanwijdte van 18 meter en een vrachtcapaciteit van 2.200 kilo.

Als de proef slaagt, wil Garuda begin volgend jaar commercieel met de Chinese drones gaan vliegen rond de Molukken. De onbemande luchtvaartuigen zouden vis en schaaldieren moeten gaan aanvoeren naar Makassar op Sulawesi, vanwaar de zeevruchten dan per gewoon vliegtuig door kunnen naar bestemmingen als Singapore en Hongkong.

Uiteindelijk overweegt Garuda honderd drones aan te schaffen. Tegen persbureau Bloomberg toont manager Mohammad Iqbal zich alvast enthousiast: “Dit gaat de logistieke sector in Indonesië totaal veranderen.”

Dit artikel is overgenomen van Trouw.nl


Andere sites van de auteur:

Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s