Leven met de droogte (14 july 2019)

Er is niets nieuws aan de lange tijd van droogte die het land nu doormaakt. Deze natie heeft vele malen bewezen dat ze bestand is tegen klimaatverschijnselen, die desastreuze gevolgen kunnen hebben voor de mens en zijn omgeving. Maar inactiviteit, ervan uitgaande dat het uiteindelijk over zal gaan, is een fout die niet alleen de schade verergert, maar ons ook onbeschermd laat wanneer de ramp in de toekomst terugkeert.

De Meteorology, Climatology and Geophysics Agency (BMKG) heeft gewaarschuwd dat het droge seizoen dit jaar droger en intenser kan zijn dan vorig jaar als gevolg van het El Nino-fenomeen. Het bureau heeft West-Java, Midden-Java, de meeste delen van Oost-Java, Yogyakarta, Bali en Nusa Tenggara geclassificeerd als de regio’s die het meest kwetsbaar zijn voor extreme droogte, of meer dan 60 dagen zonder regen. Jakarta, Banten, Sumatra, Kalimantan en Zuid-Sulawesi zijn de op een na meest gevoelige regio’s.

Hoewel het droge seizoen pas in augustus het hoogtepunt zal bereiken, zijn de gevolgen ervan al op veel gebieden voelbaar. Een aantal regionale overheden hebben melding gemaakt van schaarste aan schoon water, afnemende aanvoer van irrigatiewater en mogelijk sterfte van gewassen. Onlangs meldden de gezondheidsautoriteiten in Pacitan, Oost-Java, een uitbraak van Hepatitis A die meer dan 1.000 mensen infecteerde als gevolg, zij het indirect, van droogte.
– Voor  het volledige bericht, zie Jakarta Post
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s