Politie verhindert poging smokkel duizenden eieren van schildpadden (16 aug. 2019)

Foto hierboven: JP/Severianus Endi.
.
De politie van Semparuk in het regentschap Sambas, West-Kalimantan, heeft 1.340 schildpad-eieren in beslag genomen, die naar verluidt door een passagier van het KM Sabuk Nusantara 38-schip zijn gesmokkeld tijdens een operatie in de Sintete-haven in het regentschap.

De eieren van de schildpadden waren in bezit van een passagier die geïdentificeerd was als N, een inwoner van het district Sedau in de stad Singkawang, aldus Semparuk Police Chief First Insp. Aswin Mahwan.

Autoriteiten lanceerden de operatie op woensdag nadat ze informatie van de lokale bevolking hadden ontvangen dat de KM Sabuk Nusantara 38 in de haven zou aankomen en een van de passagiers van het schip schildpaddeneieren zou brengen.

De politie wachtte de passagier op.
“We vonden duizenden schildpadeieren verpakt in dozen, plastic containers en plastic zakken,” zei Aswin zoals geciteerd door persbureau Antara.

Ondanks de inspanningen van het land om schildpadden te beschermen, worden hun eieren vaak gestolen en verkocht als voedsel. Schildpaddeieren worden traditioneel als tonicum geconsumeerd omdat ze meer eiwitten bevatten dan kip- of eendeieren.
– Bron: Jakarta Post

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s